Prikazivanje 3 rezultata

Kabinet Brewery Mamina prodavnicaKabinet pivara, prva zanatska greenfild pivara na Balkanu, osnovana je 2013. godine sa idejom da se od raznovrsnih, kvalitetnih i potpuno prirodnih sastojaka proizvodi zanatsko pivo koje nam i vam nikada neće dosaditi.

Kompaniju je osnovala gospođa Kosara Dangić Melentijević sa svojim suprugom, posle niza godina studiranja i rada u inostanstvu. Kosara je po zanimaju ekonomistkinja sa diplomom Internacionalnog biznisa i menadžmenta sa francuskim, EBS London fakulteta. Ona je imala priliku da živi i radi u osam zemalja pre nego što se vratila u Srbiju. Sama ideja o zanatskoj pivari je rođena paralelno sa njenom trudnoćom jer su porodično odlučili da se vrate u Srbiju. Plac na kome je izgrađena pivara pronašla je online sa, tada, jednomesečnim sinom koji je lično kuvao karamel za odležali staut, koji je ujedno postao 18. najbolji staut na svetu.

2018, posle četiri godine poslovanja, skuvano je preko 55 različitih piva u podnožju Kosmaja. Kabinet danas izvozi na čak 5 kontinenata, u preko 20 zemalja.

Na inicijativu gospođe Dangić Melentijević, Kabinet je najmlađa pivara koja sarađuje sa jednim od najboljih pivara današnjice, Dancem Mikkellerom. Kabinet piva su nosilac Regpack nagrade za najbolju seriju etiketa u regionu, a njihov koncept je jedinstven – svaka etiketa predstavlja delo drugog autora.

Kabinet pivaru krase i nagrade za Najbolje iz Srbije na novi startap, kao i američkog portala Ratebeer za Najbolje pivo Srbije, tri godine za redom, kao i za najboljeg pivara i pivaru. Kabinet je tu da pomeri granice vaše svakodnevice uz nove i sjajne ukuse.

 

Pronađi Kabinet Brewery na: