Prikazivanje 3 rezultata

Textil kulturaBrend Tekstil kultura nastao je sa ciljem da pruži deci dizajnersku liniju proizvoda od tekstila, koji pored upotrebne imaju i estetsku vrednost. Tekstil kultura je antiteza hiperprodukaciji, gde je dizajn bez kompromisa, ideje bez ograničenja, a negovanje individualizma poruka potrošaču. Proizvodi su realizovani u kombinaciji umetničkih i zanatskih veština, dakle u pitanju je ručni rad, slikanje na tekstilu. Posvećivanje svakom proizvodu ono je sto svaki proizvod čini jedinstvenim, i upravo to je osa brenda Tekstil kultura. Naša snaga je u radosti stvaranja.

Autorka linije Tekstil kultura je Marija, dizajnerka, mama i preduzetnica. Bavi se dizajnom i izradom opreme za bebe – od tekstila.

„Diplomirala sam na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku dizajn tekstila. Po završetku studija otvorila su mi se vrata marketinga u kom sam provela narednih deset godina, baveći se grafičkim dizajnom. Međutim, marketing je zahtevao uklapanje u neke tržišne, dizajnerske i ljudske koncepte koji mi nisu bliski. Tako mi je postalo jasno da marketing nije moj put, već da je bio prolazna stanica. Napuštanje marketinga je dovelo do fokusiranja na sopstveni koncept.

Govoreći o dizajnu, uvek se prvo postavlja pitanje ispiracije, ideje i koncepta. Za mene je inspiracija upravo sublimacija svih doživljaja u životu, svako vizuelno i emotivno zapažanje. Od mnoštva doživljaja, svakako su najjači upravo moja deca i stvaralaštvo. Iz želje da se beskompromisno posvetim onome sto mi je najvažnije, nastao je brend Tekstil kultura.

Ono što nudim dečjem oku je mogućnost da uživa u lepom, jer su proizvodi kreirani prema načelima estetike, a ne prema diktatima tržišta. Kako je linija proizvoda namenjena deci, a za decu je tokom detinjstva najvažnija igra i osećaj sigurnosti, kreirani su proizvodi koji će podržati oba. Harmonija boja ili igre geometrijskih oblika, kao i slikane aplikacije sa motivima detinjstva (lizalica, balon, autić, lutka) obezbediće deci elemente i podršku za dalji razvoj mašte”, kaže Marija.

Pronađi Tekstil kulturu na: